dijous, 27 de setembre del 2007

O.D.I. “Foedus Amoris Violatum” Cdr

-

O.D.I. "Foedus Amoris Violatum" Cdr
Autogestió Musical
Emonoise

O.D.I. és un dels múltiples projectes que ha parit una figura imprescindible del subterrani barcelonès: KARKASSA.

El tema que ens ocupa aquí és el seu segón treball editat el 2004, FOEDUS AMORIS VIOLATUM"
Son quatre anys de diferencia respecte al seu anterior treball, temps més que suficient per apreciar diferencies notables entre un i l'altre treball, ja sia per maduresa sorollística, ja sia per la millora de mitjans o absorció de noves i diferents influencies que no estaven en el seu primer treball.
FOEDUS AMORIS VOULATUM és un treball conceptual i molt personal.
En aquest quasi no queden reminiscències de les influencies , diguem metàl•liques, que si es trobaven en el treball anterior, en canvi trobem un camí emotiu que deriva a una atmosfera ambient però que no desvirtua la part, diguem, sorollosa aconseguint una amalgama ben equilibrada entre aquests dos aspectes, punt fonamental en la seva posterior obra, especialment en els seus àlbums AKUNEN ASOR i SADDARTHA EXPERIENCE.

Entrant en matèria, el tema central de l'obra és la ruptura del pacte d'amor (Foedus amoris) on ens presenta tot un món de de sensacions i sentiments a través dels 8 talls que composen el Cd i els allibera des del profund del seu ésser recolzant-se en el seu domini del soroll. Tot plegat ens fa creixa una sensació de desconcert amb els seus primers temes a través d'una mena de veus tribals tractades inversament o ens submergeix en un pou sonor que t'engoleix en el segon tall "Enganyats", per a ser capturat i ennuegat en "Ruptura" on arriba crear una atmosfera fosca i depressiva que no permet desempallegar-te. La llum comença a fer acte de presencia, no molta, eh???, a "Espasme" on seguéix la línia de l'anterior track, amb una abraçada menys opressiva però posant-te dificultats per a respirar.

"Foedus Amoris Violatum" i el següent tema "Esperança", t'obre les portes de l'eixida de la, fins aquest moment, obscura proposta de KARKASSA, rauxa de ràbia acumulada i, si se'm permet fer servir el terme, "alegria", conduint-te cap a la ressaca de la següent cançó "El piano va mamat" en el que la lluita interna de l'autor es fa patent a lo llarg dels quasi deu minuts que dura el tema.
El Cd acaba amb dos temes més "Tanca els Ulls" i " Jo et vendré" on tanca aquest mon de sensacions amb una proposta que deixa, a nivell musical, tota una serie de portes ofertes que seran àmpliament treballades en els seus posteriors treballs

1 comentari :

Cesc Fortuny i Fabré ha dit...

Moltes gracies amic. Continuem treballant en el soroll ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...