divendres, 12 de febrer del 2010

Napalmed “iii” CDr

.

Napalmed “iii” CDr
Napalmed Records 2008

Enfrontar-nos a "iii" ò qualsevol de les realitzacions d'aquest duo txec, no és qualsevol cosa. No només viatgem durant 80 minuts a un submón de textures despentinades i agressives, sinó que ho fem de la mà d'un disseny absolutament delicat i subtil.
Els ambients opressius i insans, es succeeixen sense descans, deixant clar que la desolació i els paisatges ruïnosos, seran l'eix del treball. En certs moments, el descens d'intensitat, dóna més espai si és possible, a explosions de violència que els segueixen sense gaire demora.
Treball gradual, improvisat però precís, gairebé quirúrgic, on podem apreciar l'art que ja els ha fet més que famosos.
La subtilesa dels canvis d'atmosfera, em recorda més a una progressió simfònica que no a un treball caòtic o més harsh. Dur, sí, però ple de matisos i de racons a explorar. Amb una audició no n'hi ha prou.
El disseny, les fotos i en definitiva tot el material gràfic, són d'una bellesa aclaparadora. Predominen els colors ocres i blaus en tons pastel, una mica gastats. Amb motius que van des de la natura a la indústria pesada, però combinats amb un encert màgic.
Creació sorollista de la mà de la seva actual formació: Martin.B. i Radek.K.
Segons ells mateixos ens diuen:
"Industrial, soroll, materials, efectes, metalls, aigua, vibracions, ones, sons, ferralla, deixalles, respiració, veu, crits, gràfics, fotografies.
Gravacions casolanes acurades, mescles i mastering esmeradíssims, fets en estudi professional. Cap música, cap silenci, només 'pure harsh industry impro noise' en la més pura línia NAPALMED
Improvisat principalment el 22/04/07, sons addicionals el 10/08/06, a Schoolshebna. Mesclat i masteritzado el 17/11/07 a 'deamon's pit' per Daemon i Radek.k .. "

Sens dubte és una feina que no pot faltar a la prestatgeria del bon melòman del soroll.


Cesc Fortuny i Fabré Barcelona 5 de febrer de 2010
Traducció: Artilleria Pesada


.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...