dimecres, 18 de gener del 2012

"Ella está llena de Gracia" - Cdr


TRUCO ESPARRAGO PRESENTA:
"Ella está llena de Gracia"



"Vam començar a trencar amplis junts i a posar en funcionament caixes de ritmes a tota màquina, fent-les passar per tot tipus de distorsions i efectes. Els micròfons seguien acoblant, en un xiulet ensordidor, i nosaltres aguantàvem la temptació, gairebé física i del tot instintiva, de baixar el volum immediatament, deixant que fossin modulant sols, creant un paisatge tan sòlid com el real (...) El xiulet estrident del que tothom fuig quan fa una prova de so és, i segueix sent, el nostre punt de partida ". Amb aquestes paraules descrivia Ernesto Avelino l'origen de la seva associació creativa amb Roberto Llop en Fasenuova. 

"Ella está llena de Gracia" és el primer disc del duo asturià publicat per Truco Espàrrago, la primera part d'una trilogia que abordarà primer el soroll, després la música i finalment el ritme. La primera part és un disc misteriós i indefinit, com ho són sempre els orígens: L'Univers, la Lluna, la Màgia, la Dona. Igual que aquests misteris, el Soroll s'ha mostrat inaprehensible pels enfocaments teòrics, i susceptible de ser comprès a través de la màgia. Amplificadors portats al límit, grinyols saturats i udols espectrals, perduts en ecos. Per Fasenuova, aquest és l'enigmàtic origen del seu art, el caos del qual emergeix l'ordre. 

D'on ve la música? És el soroll el seu contrari, o el seu origen? Són potser soroll i música una mateixa cosa? Perquè si fos cert que la música habités un nivell universal d'harmonia superior que s'alcés a partir del caos del soroll, seria lícit pensar que la música hagi heretat, per transfusió, els poders i principis de vida del soroll. Igual que ocorre amb l'univers, l'aparença perceptible de la música oculta la veritable naturalesa dels poders que la controlen. No obstant això, aquest disc mostra que el soroll, en engendrar la música, mai ha perdut els seus principis superiors. Aquest és un treball sobre els poders del soroll, sobre somnis, visions, símbols, al·legories i profecies confuses, sobre temors i terrors, una brillant recerca de les íntimes realitats de l'existència i la música, i l'etern cicle de creació i destrucció. 

"Ella está llena de Gracia" recopila material procedent de diverses sessions de Fasenuova l'octubre de 2009 a la Casa Conservatori de la Música de Mieres (Astúries), més una versió inèdita del tema "Ella está llena de Gracia" procedent de les sessions del LP "A la quinta hoguera", produïda per Enrique Guisasola-Kahn. "Ella está llena de Gracia" es presenta en un CDr professional amb 9 talls i 45 minuts de música, presentat en Cardboard, en una edició limitada a 50 còpies. El disc es pot aconseguir per 5 euros més despeses d'enviament a través de Truco Espàrrago.


Fasenuova - Ella está llena de Gracia (CD Promo Mix) 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...