dilluns, 12 de febrer del 2007

O.D.I. (Orquestracions Dissonants Internes)

-
O.D.I. representa un espai sonor on experimentar i cercar els sons ocults.
Música electrònica oberta a altres disciplines, que es barregen i s'integren donant sentit a un soroll en ocasions molt emotiu.

O.D.I. representa un espacio sonoro donde experimentar y buscar los sonidos ocultos.
Obscuridad al servicio del ruido, y ruido al servicio de las emociones.
Música electrónica abierta a otras disciplinas, que mezclándose, dan sentido a un ruido profundame
nte emotivo.


A mitjans de 1999, després d'una estranya experiència sobrenatural amb els components del grup de BrutalGrind "ENTROPIA", Karkassa es refugia en l'estudi de la mística del soroll i decideix crear un projecte què anomenarà Orquestracions Dissonants Internes (O.D.I.). Amb la intenció d'explorar el camí de la mà esquerra i buscar la transformació alquímica del plom.

A finals d'aquell mateix any, apareix publicada en el Fanzine "Echoes of Melkor" la seva fosca teoria sobre la composició, en forma de quinze articles denominats "Organismes Hostils Anatómicament Metamórfics" (Echoes of Melkor núm. 4 al 18, oct. 1999). Amb un llenguatge arcà i summament críptic desgrana la seva concepció de l'art basant-se en filosofia zen, Alquímia, Kabalah i Sex Magik.

Una ordre iniciática secreta junt amb un dels grups cabalístics més coneguts d'Europa, s'interessen pel seu treball i l'ajuden a publicar el seu primer CD "Ora et Labora" sota el segell "Autogestiò Musical" que apareix a finals del 2000. Es tracta d'un àlbum fosc i ple de racons sonors, influït fortament pel final del mil·lenni i per les tradicions esotèriques medievals, profundament apocalíptic i amb un llenguatge a mig camí entre el Noise més salvatge i l'Ambient sorollós. Després d'aquesta fugaç però impressionant aparició a la vida material, s'amaga en un poblet a prop de la Junquera i contínua la seva investigació sobre la seva "Teoria de la composició" (Revista Black ASS núm. 187, des. 2000).

En retornar a la seva ciutat natal Barcelona, s'entrevista amb el misteriós "Subconscious" que l'introdueix en els misteris de l'atzar en les estructures acústiques i les no melodies evocatives, conceptes ambdós que no abandonarà en tota la seva obra. "Subconscious" li dóna a conèixer autors que serian fonamentals per a ell, John Cash, The Residents, Einsturzende Neubauten ...

Se succeeixen una sèrie de viatges (París, Amsterdam, Berlín, Madrid, Lisboa, Porto) on consagra el seu postulat, gravant un munt de material en forma de samplers que després usarà sense parar en les seves composicions.
La seva "Teoría de la Composició" és ràpidament rebutjada en tots els cercles de soroll locals i entra en una profunda depressió de la qual no sortiria fins a principis de 2004, coincidint amb la seva relació amb "Panta Rei", personatge que l'incita a presentar els seus experiments en directe i que acaba per adoptar-lo com a mentor.
Mostra inequívoca de la seva total recuperació és el CD "Foedus Amoris Violatum" sota el segell "Autogestiò Musical", vitorejat per la crítica i que aborda el tema de la traïció del pacte amorós cap als déus segons un poema d'Ovidi.

Karkassa sempre ha confessat la seva relació d'amistat amb "Panta Rei" al que atribueix el seu coneixement sobre el costat més salvatge del Noise electrònic i l'Ambient sorollós.
Ja entrats en el 2005 realitza alguns directes, espectacles audiovisuals on li és possible abordar els seus experiments sense complexos. Compta amb l'ajuda del seu gran amic "Selrak Trebla", que l'ajuda i ensenya tot sobre l'elasticitat de la imatge i l'estètica social. El mateix "Selrak" s'encarrega de la part visual de seus directes.
Ja el 2005, Karkassa coneix "Imnaoj" del projecte "Almostfear", amb el qual estableix una forta amistat. La base experimental “d'Imnaoj" se centra en la creació d'ambients agradables a base de sorolls inconnexos. Aquest concepte marcarà profundament l'obra de O.D.I. Que coincidirà amb l'aparició del grup d'artistes experimentals "Artilleria Pesada" i amb el concepte "emosoroll", creat per "Panta Rei" per definir els experiments de O.D.I.

"Almostfear" i O.D.I. Decideixen realitzar un split CD denominat "Llum Negra" sota el segell "Artilleria Pesada", basat en texts de "John Zerzan" sobre el primitivisme i el pensament abstracte.
El segell de Sant Feliu de Codines "Savefur Rec. " llança a començaments del 2006, el CD "Akunen Asor". Una reflexió fosca i electritzant, sobre la desnaturalització de l'ésser humà i del seu entorn. Aquest treball va ser realitzat gravant les fosques bases amb trepants percussors en lloc de sintetitzadors i comptant amb la col·laboració del seu amic "Uretra" a la bateria.

Rere aquest CD, O.D.I. explora texts védics i els Yogasutres de Patanjali, culminant el seu estudi en l'edició de material que havia estat gravant durant diversos anys, què anomenarà "Siddhartha Experience" i que edita en mp3 amb llicència de Creative Commons. Es tracta d'un treball conceptual en el qual s'explora la vida de Siddhartha, des d'una perspectiva sinistra, tal com s'entén en les vies de tradició occidental. El que seria homonim del Vamamarga a orient (el camí de la mà esquerra) que també es practica en el Tantrisme.
En els seus nous treballs, la influència mística és més que evident, poc a poc, es planteja un abandonament del Noise per se i s'abraça a un Drone dens i fosc que transporta a un ritual tantric i obsessiu. Per això és que parlem de Ritual/Drone en la línia d'alguns temes de Sunn o))), Earth o els japonesos Corrupted o Boris.




FOTOS - MISCEL·LÀNIA - VIDEOS - EMOSOROLL

DISCOGRAFIA:

2000 "Ora et Labora" Autogestió Musical
2004 "Foedus Amoris Violatum" Autogestió Musical
2005 "Llum Negra" Artillería Pesada
2006 "Akunen Asor" Savefur Rec.
2007 "Siddhartha Experience" Artilleria Pesada
2008 "La puerta del Hades" Artilleria Pesada
2009 "Moon is Throll / La transformació" Artilleria Pesada
2009 "Split - O.D.I. / JN Trio" C.O.M.I. Produccions
2010 "Necronomicón" RONF Records
2011 "Necronomicon II" RONF Records

CONTACTE:


http://www.odiritualdrone.tk
odi@odiritualdrone.tk
nayram@odiritualdrone.tk
karkassa@odiritualdrone.tk
http://www.myspace.com/odiritualdrone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...